ОСТАННІ НОВИНИ

Україні прогнозують 10 місце у загальному заліку на Олімпіаді

|

Україна може увійти до десятки найбільш результативних учасників літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні. Про це йдеться у результатах дослідження “Олімпіада і економіка 2012”, підготовленому американським банком Goldman Sachs, передає DT.UA

Автори дослідження очікують, що українські спортсмени завоюють у Лондоні 9 золотих медалей. Загалом, відповідно до прогнозу, українські спортсмени можуть розраховувати на 27 медалей.

Для визначення ймовірності того, що країна виграє певну кількість медалей, експерти з Goldman Sachs враховували такі чинники як прибуток, політичні умови, макроекономічну стабільність і макроекономічні показники, людський капітал, технологічний розвиток і мікроекономічне середовище.

За результатами аналізу, Україна посіла десятий рядок рейтингу. Випереджають її такі країни як США, Китай, Велика Британія, Росія, Австралія, Франція, Німеччина, Південна Корея і Італія.

На думку експертів, найбільше економічні показники країни впливають на шанси перемоги у таких видах спорту як велоспорт, дзюдо, веслування і плавання.

У 2008 році на літніх Олімпійських іграх у Пекіні Україна зайняла 11-ту позицію в цьому рейтингу. Тоді українські спортсмени завоювали 7 золотих медалей, 5 срібних і 15 бронзових, що в сумі становило 27 нагород.

Відзначимо, що на попередніх трьох Олімпіадах українці завойовували по 23 медалі, з них по 9 золотих в Атланті-1996 і Афінах-2004 і всього 3 у Сіднеї-2000.

Раніше Олімпійський комітет Австралії передбачив Україні 13 позицію з 19 медалями у своєму активі, з яких 3 будуть золотими, 9 – срібними і 7 – бронзовими.

Нагадаємо, що Україну на іграх XXX Олімпіади у Лондоні представлять 245 спортсменів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *