ОСТАННІ НОВИНИ

Експерт прогнозує подорожчання цукру

|

Ціна на цукор в Україні зросте на приблизно 10% через подорожчання складників, які формують його собівартість. Такий прогноз озвучив голова правління – генеральний директор Національної асоціації цукровиків України “Укрцукор” Микола Ярчук у ефірі “Ера-FM”, пише Gazeta.ua.

“Ціна на цукор буде зростати. І це обумовлено не кількістю виробленого цукру, а тим, що сьогодні зростають ціни на енергоносії, мінеральні добрива, насіння та інші складові, які формують собівартість цукру. Прогнозуємо, що не значно, але ціна зростатиме … Відсотків на 10 ціна буде підніматися”, – сказав він.

За його словами ажіотажу на ринку цукру поки не очікується. “Цього року в Україні посіяно 466 тисяч тонн цукрового буряка. Ми сподіваємося отримати 15 мільйонів тонн цукрової сировини і виробити 1 мільйон 850 тисяч тонн цукру, що повністю забезпечить потреби внутрішнього ринку. Враховуючи перехідні запаси, які прогнозуються у межах 650 тисяч тонн, ми матимемо ще експортний потенціал. Тобто ажіотажу на ринку цукру очікувати не слід”, – розповів Ярчук.

Нагадаємо, за вересень-червень з Україною було експортовано 117,9 тис. тонн цукру, що є безпрецедентним показником останнього десятиріччя. Левова частка експорту цукру припадає на весняно-літній період, протягом якого було поставлено на зовнішні ринки 90% зазначеного обсягу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *