ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ знову перетрусить перевізників

|

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству інфраструктури разом з Міністерством внутрішніх справ переглянути систему допуску водіїв до перевезень пасажирів автомобільним транспортом. Відповідне доручення голова уряду дав під час засідання Кабінету Міністрів, інформує Урядовий портал.

«Є гостра необхідність встановити жорсткіший контроль за станом здоров`я водіїв, ступенем їх стомленості – як це вимагають міжнародні правила, а також за технічною справністю транспортних засобів», – наголосив Микола Азаров, повідомивши, що вже дані доручення скорегувати вимоги до безпеки під час руху екскурсійних автобусів.

Однак, за його словами, потрібно ще раз переглянути вимоги щодо пересування автобусів з людьми у нічну пору, суворо контролювати час, проведений водієм за кермом, а також перевіряти наявність змінних водіїв в автобусах далекого сполучення у будь-який час доби.

Прем’єр-міністр звернув увагу на неприпустимість фактів, які допускаються сьогодні, коли перевезенням пасажирів може займатись людина, що провчилась два місяці в автошколі і отримала посвідчення водія.

«Завдання Державній інспекції з безпеки на наземному транспорті разом з МВС: започаткувати у серпні 2012 року місячник з безпеки дорожнього руху. Це, як мінімум, тридцять днів масштабних інформаційних заходів, націлених на підвищення інформованості і усвідомлення суспільством найбільш гострих проблем безпеки дорожнього руху», – наголосив голова уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *