ОСТАННІ НОВИНИ

Щодня у Львові евакуатори переміщують до 11 автівок

|

Щодня за допомогою евакуаторів переміщають 10-11 автомобілів, припаркованих у заборонених місцях. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

“Передовсім евакуйовують ті транспортні засоби, які перешкоджають руху громадського транспорту. Це є головна ціль. При кожному евакуаторі працює комісія. Підписуються в протоколі свідки. Евакуацію проводять за фотофіксацію процесу», – розповів заступник начальника управління транспорту і зв`язку ЛМР Андрій Білоус.

Відтак, при кожному евакуаторі працює комісія, куди входять представники управління транспорту та зв’язку ЛМР, ЛКП «Львівелектротранс», ЛКП «Львівавтодор», відділу ДАІ м. Львова, управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР. Якщо автомобіль підлягає переміщенню, а власник не реагує на попередження, евакуатор відвозить авто на майданчик на вул. Городоцькій, 185. Власники транспортних засобів можуть забрати свій транспортний засіб, попередньо оплативши послуги евакуатора. Ціна залежить від відстані та часу роботи евакуатора.

Про позитивний ефект від застосування евакуаторів на дорогах відзначають у відділі ДАІ м. Львова.

«Робота евакуаторів покращила ситуацію. Раніше водії надовго залишали свої автомобілі – могли і на цілий день. Працівники ДАІ нічого не могли зробити, тому що скласти протокол можна лише тоді, коли водій є на місці. Чергувати біля кожної машини, яка стоїть з порушенням, працівник ДАІ не має можливості», – зазначив інспектор сектору організації дорожнього руху відділу ДАІ м. Львова Дмитро Савицький.

Нагадаємо, переміщення транспортного засобу здійснює ЛКП «Львівелектротранс», на балансі якого знаходиться 4 евакуатори: 2 працює і 2 на ремонті.

Як зазначають на ЛКП «Львівавтодор», реально у Львові є потреба у більшій кількості евакуаторів.

«Ідеальний варіант, щоб було хоча б 8 евакуаторів. Зараз ми працюємо в центрі і біля залізничного вокзалу. На залізничний вокзал їдемо по виклику. В основному чергуємо в центрі на площах», – зауважив провідний інженер по паркуванню ЛМКП «Львівавтодор» Іван Рибак.

Відповідно до Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові, затвердженого рішенням виконкому від 01.06.2012 № 388, переміщення транспортних засобів здійснюється:

– у центральній частині м. Львова: в пішохідній зоні, що обмежена вул. Підвальною, вул. Лесі Українки, пр. Свободи, вул. Валовою, вул. Друкарською, вул. Ставропігійською, вул. Сербською, вул. Братів Рогатинців, вул. Староєврейською, вул. Краківською, вул. Вірменською, вул. Галицькою, вул. Руською;

– на пр. Свободи, пр. В. Чорновола, пл. А. Міцкевича, пл. Галицькій, пл. Торговій, пл. Двірцевій, вул. Підвальній, вул. В. Винниченка, вул. І. Франка, вул. М. Коперника, вул. Дорошенка, вул. Князя Романа;

– у місцях розташування медичних закладів та аварійно-рятувальних служб;

– на прилеглих територіях ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Д. Галицького», автовокзалу на вул. Стрийській, стадіону «Арена Львів».

Детальніша інформація про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові за посиланням: http://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/178A57CEB114B07AC2257A1600355BDA?OpenDocument.

Фото: прес-служба ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *