ОСТАННІ НОВИНИ

Синоптики обіцяють зливи західній Україні наприкінці тижня

|

На всій території України з 18 липня очікується зниження максимальної температури повітря до +23…+28°C. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.

 «Сьогодні в ніч на 17 липня на території центральних, частково південних і східних областей атмосферний фронт, який наразі проходить територією України, зумовить інтенсивні зливи, грози, місцями град, шквалисте посилення вітру до 17-22 м/с. Після проходження цього атмосферного фронту, починаючи з 18 липня, максимальна температура повітря, яка сьогодні досягає +32…+37°C, на всій території України знизиться до +23…+28°C. В свою чергу зменшення подібних температурних контрастів знизить ризик виникнення небезпечних стихійних явищ», – сказав М.Кульбіда.

Загалом, за його словами, протягом 18-23 липня погодні умови в Україні стабілізуються. Лише 21-23 липня циклон, що рухається з Центральної Європи на територію Білорусі, ймовірно спричинить у Закарпатській, Львівській та Волинській областях сильні зливи та шквалисте посилення вітру.

Фото Михайла Дашковича 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *