ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові відкриють фан-зону української мови

|
14 липня о 18.00 год. у Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченку офіційно відкриється Фан-зона української мови. Про це йдеться в повідомленні прес-центру львівської  «Батьківщини».
Як вказано у повідомленні, фан-зона української мови як просвітницький та мистецький проект працюватиме безстроково. Тут відбуватимуться заходи на підтримку української мови, просвітницькі акції, виступатимуть відомі письменники та поети, актори, музиканти, науковці, громадські діячі.
Ініціативу створення фан-зони української мови підтримали Асоціація громадських організацій Львівщини, Конгрес української інтелігенції, Мистецький фонд імені короля Данила, молодіжні та мистецькі організації, Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина».
Як відомо, про створення фан-зони української мови на головній площі Львова 6 липня на засіданні обласного Страйкового комітету заявив лідер Львівської “Батьківщини” Роман Ілик. У той же день  було виставлено близько двадцяти наметів опозиційних політичних сил і на сьогодні продовжується розгортання наметового містечка. Нагадаємо, під час “Євро-2012” тут працювала футбольна фан-зона.
В офіційному відкритті фан-зони візьмуть участь народні депутати України Андрій Парубій і Степан Курпіль, депутат Львівської міської ради Михайло Хміль, голова комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради Юрій Підлісний, депутат ЛОР Андрій Холявка, народний артист України Святослав Максимчук, голова правління Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Ігор Васюник, голова ЛО ГО «Жінки Батьківщини» Лідія Котеляк, директор Мистецького Фонду імені короля Данила Роман Грицьків та інші громадські діячі.
У неділю з 13.00 до 15.00 відбудеться громадське читання літературних творів учасників Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Україна, в якій я хочу жити» (керівник проекту – перший голова «Товариства Лева» Орест Шейка).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *