ОСТАННІ НОВИНИ

Батькам вже не обов’язково супроводжувати при вступі неповнолітніх абітурієнтів

|

Відтепер неповнолітні абітурієнти можуть подавати документи на вступ без присутності батьків. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, представники якої слідкують за перебігом вступної кампанії-2012.

Нагадаємо, згоду на обробку своїх персональних даних в Єдиній державній електронній базі з питань освіти абітурієнт повинен засвідчити своїм підписом. Однак, якщо абітурієнту ще не виповнилося 18-ти років, раніше ВНЗ вимагали присутності батьків, які мали засвідчити згоду замість своїх неповнолітніх дітей.

Така норма викликала спротив у абітурієнтів, адже не всі батьки можуть бути присутніми під час подачі документів у приймальні комісії, тим паче, якщо абітурієнт вступає у декілька ВНЗ в різних областях України.

Активісти ОПОРИ також наголошували на юридичній колізії, адже ні в Законі «Про захист персональних даних», ні в самих Умовах прийому, затверджених Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, жодної згадки про вікові обмеження немає.

Відтак, активісти написали звернення до МОНМС. На що у Міністерстві зреагували відповідним листом «Щодо роз’яснення процедури отримання згоди на обробку персональних даних», який сьогодні надійшов вищим начальним закладам.

«У випадку, якщо вступник особисто подає в паперовій формі заяву на вступ до вищого навчального закладу, він обов’язково підтверджує власним підписом згоду на використання його персональних даних в Єдиній державній електронній базі з питань освіти», – написано у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *