ОСТАННІ НОВИНИ

У подорож з дітьми не слід забувати про оригінал документів на дітей

|

Укрзалізниця почала друкувати на проїзних документах нагадування про необхідність мати оригінал документа, що свідчить про вік дитини, для перевезення залізничним транспортом

Як нагадує прес-служба Укрзалізниці, без такого документа проїзд з дитиною неможливий, повідомляють «Коментарі».

«У розпал літнього сезону нерідко бувають випадки, коли виникають конфлікти з провідниками, яким правила перевезень не дозволяють пускати в потяг пасажира з дитиною без відповідних документів», – відзначає відомство.

З липня минулого року, як свідчать «Правила перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України», для того, щоб перевезти потягом дитину до 14 років, обов´язково потрібно мати при собі оригінал документа, що підтверджує його вік. Також в правилах перевезень кажуть, що подорожувати залізничним транспортом дитина може тільки з дорослим.

Оригінал документа, яким підтверджується вік дитини, пасажири з дітьми повинні пред´явити провіднику при посадці в поїзд і на шляху прямування. Щоб уникнути конфліктних ситуацій, якщо у пасажира не виявиться оригіналу документа на дитину, провідник може запропонувати пасажиру зробити доплату до дитячого квитка, як за дорослий. Оформляти таку доплату має право начальник поїзда.

Про обов´язкову наявність оригіналу документа, що підтверджує вік дитини для його посадки в поїзд, пасажирів попереджають квиткові касири при оформленні дитячих проїзних документів, а на вокзалах здійснюється оголошення по гучномовному зв´язку. Також для нагадування пасажирам з дітьми про правила проїзду відповідні оголошення розміщені на інформаційних табло вокзалів і кас.

Нагадаємо, дитина до 6 років може їхати в поїзді безкоштовно, якщо він не займає окремого місця і їде з дорослим пасажиром.

Якщо пасажир везе більше однієї дитини до 6 років, то він повинен придбати дитячий проїзний документ на кожне місце, що займають  діти. Ціна дитячого квитка становить  75% вартості квитка дорослого пасажира.

Як повідомляли «Коментарі», 24 червня мав місце інцидент, коли одна з пасажирок їхала поїздом Харків – Херсон. Документів на 1,5-річного сина і 3,5-річну доньку у неї не було, через що провідниця прийняла рішення висадити її з вагона .

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *