ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція вимагає від Литвина не підписувати мовний закон

|

Об’єднана опозиція звернулася до голови Верховної Ради із поданням, в якому є  вимога не підписувати закон «Про засади державної мовної політики», ухвалений провладною більшістю із порушеннями усіх законодавчих процедур. Цим поданням блокується підписання спікером цього акту. Про це повідомляє прес-служба Об’єднаної опозиції.

 

Із поданням до спікера звернулися голова Ради Об’єднаної опозиції, лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк та заступник голови Верховної Ради, член ВО «Батьківщина» Микола Томенко.

У документі зазначається, що під час ухвалення закону в другому читанні були порушені частини третя статті 84 Конституції України та глава 20 Регламенту Верховної Ради України, головуючий на пленарному засіданні не забезпечив заходів щодо усунення даного порушення, а також залишив без відповіді заяви народних депутатів України про порушення Регламенту Верховної Ради України.

Арсеній Яценюк та Микола Томенко внесли також до парламенту проект постанови Верховної Ради «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в цілому як закон проекту Закону України «Про засади державної мовної політики» (реєстр. № 9073 від 26.08.2011 року).

Закон про мови «може бути підписаний лише тоді, коли буде проведена повна процедура особистого голосування і розгляду більш ніж двох тисяч поправок до даного акту», – підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції.

Він наголосив, що Володимир Литвин не має права підписувати цей акт і подавати його на підпис президенту. В іншому разі «і Литвин, і Янукович будуть співучасниками конституційного злочину й нестимуть відповідальність. Якщо не сьогодні, то після виборів до нової Верховної Ради».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *