ОСТАННІ НОВИНИ

За час Євро транспортники обслужили рекордну кількість пасажирів

|

Під час проведення футбольної першості Європи 2012 року – у період з 1 червня по 1 липня – Україну відвідала величезна кількість уболівальників: за 31 день чемпіонату транспортники країни-господарки турніру обслужили небувалу кількість пасажирів та в повній мірі забезпечили потреби гостей турніру та громадян України у безпечних та якісних транспортних послугах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Найчастіше для подорожей Україною у період Євро-2012 пасажири обирали залізничний транспорт. З 1 червня по 1 липня цього року, Укрзалізниця перевезла загалом більше 5,4 млн. пасажирів, з них у міжнародному сполученні близько 1,3 млн. пасажирів (зокрема до України залізницею приїхало понад 658 тис. осіб), решта 4,1 млн. – у внутрішньому.

Користувалися значною популярністю серед пасажирів й швидкісні денні електропоїзди, що вперше з’єднали українські приймаючі міста напередодні старту чемпіонату. Відтак, під час проведення Євро-2012 поїздами Української залізничної швидкісної компанії скористалися понад 150 тис. пасажирів. Серед цієї кількості «Українські експреси», що курсують між Києвом, Харковом, Донецьком та Львовом, обрали понад 103 тис. пасажирів, електропоїзди виробництва Skoda – понад 46 тис. пасажирів. Усього за період турніру поїзди ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» здійснили 672 рейси, з них еклетропоїзди виробництва Hyundai Rotem – 308.

Залізничники, окрім графікових поїздів, впродовж місяця футбольного свята в Україні призначили 24 додаткових поїзди: по 4 поїзди сполученням Київ-Донецьк та Донецьк-Київ; по одному – Київ-Харків і Харків-Київ; по одному – Москва – Донецьк та Донецьк – Москва; 6 електропоїздів сполученням Білгород-Харків; по 3 електропоїзди підвищеного комфорту сполученням Львів-Перемишль та Перемишль-Львів. Також додатково до графікових поїздів було причеплено 47 вагонів.

Свої потужні можливості продемонстрували оновлені аеропорти України, прийнявши рекордну кількість рейсів – за місяць турніру повітряні ворота Києва, Донецька, Львова та Харкова обслужили 15 тис. 304 рейси. Зокрема «Бориспіль» прийняв 10 тис. 177 рейсів, «Львів» – 1477, «Харків» – 1078, «Донецьк» – 2572. Також аеропорти приймаючих міст обслужили 4197 додаткових та чартерних рейсів: «Бориспіль» – 1954, «Жуляни» – 67, «Львів» – 483, «Харків» – 347, «Донецьк» – 1346.

До України вболівальники та туристи прибували й автомобільним транспортом. Так з дня відкриття футбольного турніру на територію України в’їхало 487 автобусів, загальна кількість пасажирів яких сягнула 12 тис. 132. Виїхало з України минулого місяця 157 автобусів із 3879 пасажирами.

PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *