ОСТАННІ НОВИНИ

Телефонним мінерам світить до шести років тюрми

|

За неправдиві повідомлення про замінування в Україні вводиться кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років. Відповідний закон №4955-VІ «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян», текст якого є в розпорядженні «Коментарів», підписав сьогодні 27 червня Президент України Віктор Янукович.

Відповідно до закону, свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, що загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками карається позбавленням волі на термін від двох до шести років.

Ті самі дії, що спричинили тяжкі наслідки або вчинені повторно, караються позбавленням волі на термін від чотирьох до восьми років.

У той же час, в ході обговорення законопроекту депутати прийшли до висновку, що до другого читання у відповідному законопроекті необхідно змінити як диспозицію, так і санкції: покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років у разі навмисного помилкового повідомлення про мінування, в інших випадках залишити санкції у вигляді штрафів.

Як повідомляли «Коментарі», після вибухів в Дніпропетровську 27 квітня, почастішали помилкові дзвінки про мінування.

Учора невідомий зловмисник повідомив телефоном про те, що в будівлі Львівського апеляційного адміністративного суду закладено вибухівку. З будівлі вивели 350 осіб, вибухівку не знайшли, рівно ж як і зловмисника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *