ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське летовище хоче приймати трансатлантичний літак з Торонто

|

У Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького зосереджено працюють над тим, аби летовище приймало літаки за напрямками великих магістральних та трансатлантичних рейсів. Наразі розглядається можливість впровадження постійного авіарейсу сполученням Торонто-Львів-Торонто. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів генеральний директор аеропорту Роман Гонтарев.

За його словами, львівський аеропорт зараз працює із українськими та з іноземними авіаперевізниками щодо впровадження нових рейсів класу «Д». «Зараз ми приділяємо велику увагу новому рейсу до Торонто, бо як ми знаємо там живе дуже велика українська діаспора», – сказав Р.Гонтарев.

Також в аеропорту роздумують над новими внутрішніми рейсами. Зокрема є бажання сполучити Львів зі сходом України. «Можуть бути цікавими напрямки на Схід, бо звідти до Львова їде дуже багато туристів. А сьогодні до Львова дістатися незручно, бо поїздом треба їхати більше 20 год. Тому ми ведемо переговори з українськими перевізниками щодо впровадження авіасполучення зі Сходом», – зазначив гендиректор львівського аеропорту.

Роман Гонтарев розповів і про нові авіасполучення, які з’явились зовсім нещодавно. До прикладу, зі Львова тепер можна дістатися до Тівату (Чорногорія), Салонік (Греція), Баку (Азербайджан), Сургута (Росія) та до Сімферополя. Останнє авіасполучення, за його словами, здійснюється вже два тижні. Щоправда літають літаки до Сімферополя поки що лише раз на тиждень.

Окрім того, з 30 червня буде відкрито новий рейс до Риму (Італія), а з липня до Тель-Авіву (Ізраїль) та до Іракліону (Греція). «Крім того, ми проводимо переговори з авіакомпаніями щодо збільшення міжнародних напрямків», – сказав Р.Гонтарев. Щоправда яких саме він не зазначив.  

На сьогодні з львівського летовища здійснюють рейси 13 іноземних та 4 вітчизняних авіаперевізників. Загальна кількість напрямків – 18, а саме до: Москви, Сургута, Баку, Стамбула, Варшави, Кракова, Вроцлава, Неаполя, Венеції, Відня, Праги, Мюнхена, Дортмунда, Тімішоари, Анталії, Салоніки, Хургади, Тівату.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *