ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров відбере у підприємців печатки

|

Кабінет міністрів України схвалив проект закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення принципу провадження господарської діяльності суб`єктами приватного права без застосування печаток”, яким пропонується скасувати обов`язкове використання печаток і замість них ввести особистий підпис керівника. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

У Кабміні ініціювання подібних норм мотивують тим, що системний характер носить не передача друку старим керівництвом підприємства новопризначеному при його заміні. “У такому разі попередні керівники не тільки продовжують фактично контролювати бізнес, а й здатні завдати йому істотної шкоди.

Загрозливі масштаби придбало і рейдерство внаслідок незаконного заволодіння печаткою.

Разом з тим, позначених проблем можна було б уникнути, ввівши обов`язковість вказівки в документах підписи”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

У Кабміні впевнені, що прийняття законопроекту дозволить зробити більш швидкою і менш витратною процедурою створення нових суб`єктів господарювання, полегшить ведення, усуне грунт для рейдерства, забезпечить перехід України до визнаної більшістю країн практики господарської діяльності, заснованої на необов`язковості (добровільності) застосування печаток.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *