ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні програми профінансовано лише на 9,8%

|

На засіданні комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради депутати розглянули зміни до розподілу коштів бюджету розвитку Львівської області на 2012 рік. Корективи, погоджені депутатами, стосувалися заміни розпорядників коштів без змін фінансових призначень. Як повідомляє прес-служба Львівської облради, голова комісії Ярослав Качмарик аргументував такий крок суттєвими зауваженнями до розпорядників коштів.

Під час роботи комісії депутати заслухали інформацію представника головного управління економіки ОДА щодо стану фінансування обласних програм, затверджених у 2012 році, за кошти обласного бюджету.

Станом на кінець червня з обласного бюджету фінансувалися лише 19 програм, або 51% від їх загальної чисельності, на які було виділено 11071,0 тис. грн. Середній рівень їх фінансування становить 9,8%.

Лише дві програми – Програма з питань безпеки та правопорядку на період підготовки та проведення в Україні Євро 2012 року з футболу та Програма підтримки органів та установ Державної пенітенціарної служби області профінансовані на 100%.

Усього на виконання тридцяти семи програм, затверджених у 2012 році, передбачалось виділити з обласного бюджету113249,9 тис. грн.

За інформацією начальника головного фінансового управління ЛОДА О.Демківа, за 5 місяців поточного року дохідна частина обласного бюджету недовиконана на 9 млн. грн., і за прогнозами до кінця року недовиконання може сягнути 30 млн. грн.

Депутати підтримали пропозицію голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослава Качмарика створити робочу групу з питань наповнення дохідної частини обласного бюджету. До її складу увійдуть депутати Ярослав Качмарик, Володимир Загорський, Володимир Кирилич та представники головного фінансового управління, головного управління економіки, а також представники податкової інспекції.

Депутати доручили голові комісії озвучити цю інформацію на сесії Львівської обласної ради

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *