ОСТАННІ НОВИНИ

Влада готує адмінресурс на вибори під виглядом соціальних послуг - Колодій

|

На завтрашньому засіданні сесії депутати планують заслухати інформацію щодо використання коштів додаткової дотації на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення. Про це повідомив на передсесійній прес-конференції перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій.

“Депутат Ірина Сех звернулася з листом щодо включення до порядку денного завтрашнього пленарного засідання інформації щодо використання коштів додаткової дотації. Як відомо, до обласних державних адміністрацій надійшов лист віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України С. Тігіпка з вимогою забезпечити спрямування коштів додаткової дотації на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення для створення 12 тисяч посад так званих “фахівців із соціальної роботи” . Зокрема, для Львівської області виділено 24 млн грн для створення близько 800 таких посад” – сказав він.

За словами першого заступника голови Львівської облради, ці працівники, не маючи досвіду роботи та відповідних знань та статусу державних службовців, отримуватимуть заробітну плату більшу, ніж спеціалісти-держслужбовці.

Як наголосив П.Колодій, віце-прем’єр-міністр Тігіпко своїм листом просить обласні державні адміністрації негайно здійснити розподіл додаткової дотації між районами і містами, усуваючи від розподілу коштів обласні ради, які відповідно до Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування» затверджують обласні бюджети та вносять відповідні зміни до них.

«Наші припущення щодо можливого використання адмінресурсу провладною політичною партією під час майбутніх парламентських виборів за допомогою таких “соціальних працівників” підтверджуються і дорученнями керівників головних управлінь праці та соціального захисту населення облдержадміністрацій, одне з яких було оприлюднено журналістами інтернет-видання “Українська правда“, – зазначив Петро Колодій.

За цим дорученням, підкреслив він, керівники місцевих управлінь праці та соціального захисту населення всупереч Закону України “Про захист персональних даних” та забороні використання адміністративного ресурсу задля партійних цілей, на вимогу керівників обласних штабів Партії регіонів зобов`язані надати інформацію щодо бази даних прихильників Партії регіонів з працівників підвідомчих установ соціальної сфери.

“Тому питання щодо використання коштів додаткової дотації на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення потребує негайного розгляду на сесії обласної ради та відповідного реагування з боку органів місцевого самоврядування» – наголосив перший заступник голови .

За словами Олега Панькевича, обласна рада проти того, аби виборча кампанія Партії регіонів на Львівщині фінансувалася з бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *