ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року спрощенців обіцяють не штрафувати?

|

Мораторій на застосування адміністративних санкцій до «спрощенців» за порушення під час заповнення податкових декларацій, а також при порушенні порядку розрахунку податкових зобов´язань подовжений до кінця року

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення деяких податкових норм», текст якого мають у розпорядженні «Коментарів».

Відповідно до закону, встановлюється мораторій на застосування адміністративних санкцій за окремі порушення податкового законодавства до кінця нинішнього року. Це стосується порушень у заповненні податкових декларацій, сплати єдиного податку в розмірі 15% для підприємців 1 і 2 груп, які ведуть діяльність, не зазначену у свідоцтві, помилок у заповненні книги ведення доходів і витрат.

Також спрощено процедуру реєстрації платників єдиного податку платниками ПДВ, скасовується обмеження щодо добровільної реєстрації платників ПДВ (не тільки в сфер малого бізнесу). Крім того, скорочено термін реєстрації платників ПДВ у податкових органах з 10 до 5 робочих днів, вдосконалюється порядок нарахування ПДВ у туристичній сфері.

Як повідомляли «Коментарі», Верховна Рада ухвалила закон № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення деяких податкових норм» 24 травня 2012 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *