ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні створять державну програму лікування важких генетичних захворювань?

|

Депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів Сергій Федоренко ініціює створення державної програми лікування важких генетичних захворювань. Про це повідомляє прес-служба фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді.

До Сергія Федоренка під час програми «Шустер LIVE. Адреналін» на тему: «Що дорожче – ліки чи життя?» звернулася одна із героїнь проекту – Оксана Дронь із м. Нікополь Дніпропетровської області. Її дев’ятирічний син, Дронь Кирило, хворіє на важку недугу, а препарат, потрібний для лікування дитини, – не сертифікований в Україні.

«Сьогодні медична галузь нашої держави перебуває у вкрай непростому стані. Адже навіть після того, як клінічно доведено ефективність дії нового препарату, на ринку України він може ще довго не з`являтися. Процедура сертифікації ліків – вкрай важка та довготривала. То ж у той час, як нові ефективні лікарські засоби не ввозять на територію нашої держави, люди, котрим необхідне лікування, змушені використовувати менш ефективні препарати», – наголошує депутат.

Для того, аби допомогти Оксані Дронь, Сергій Федоренко звернувся від імені усіх депутатів Львівської обласної ради до депутатів Дніпропетровської обласної ради задля вирішення цього питання. Своєю чергою, дніпропетровські обранці, за ініціативи С.Федоренка, звернулися до голови комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров`я Т. Бахтєєвої з проханням розглянути можливість розробки та прийняття державної програми лікування рідкісних генетичних захворювань, з урахуванням застосування більш дієвих препаратів, а також прискорити процедуру реєстрації медичного препарату «Елапраза», потрібного для лікування Дроня Кирила.

«Мені вкрай приємно, що участь у програмі «Шустер LIVE. Адреналін» дала можливість мені познайомитися із Сергієм Федоренком, – каже мати хворого хлопчика Оксана Дронь. – Адже ні для кого не секрет, що багато політиків після того, як вимикаються камери телепроектів, забувають про чужу біду. Пан Федоренко нам допомагає, чим може. Він єдиний із всіх учасників «Шустер LIVE. Адреналін» написав ряд звернень для вирішення нашого питання. Я вдячна йому за реагування, і при будь-якій можливості говорю про це всім. У всеукраїнській газеті «Сегодня» за 21.06.2012 вийшла стаття про мого сина, там я також дякую Сергію Федоренку за його чуйне серце»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *