ОСТАННІ НОВИНИ

Експерт прогнозує неприємні сюрпризи в економіці наприкінці року

|

Заяви представників чинної влади про те, що підґрунтям соціальних ініціатив президента Віктора Януковича є економічне зростання, неправдиві.

 

Таку думку висловив голова Комітету економістів, проректор Європейського університету Андрій Новак у ефірі Першого ділового каналу.

“33 мільярди неможливо взяти з розвитку економіки, бо його немає. Ми з місяця у місяць спостерігаємо, як рівень промислового виробництва збільшується або лише на 1%, або навіть падає на 1%. Тобто можна вважати, що промислове виробництво перебуває в стані нульового зростання”, – сказав він.

За його словами, посилення податкового тиску заради збільшення дохідної частини державного бюджету призведе лише до ще більшої тінізації економіки України.

Експерт також спрогнозував подальше погіршення макроекономічних показників держави.

“У грудні ми будемо неприємно здивовані станом державного боргу, державним бюджетом, дефіцитом бюджету, дефіцитом Пенсійного фонду. Це буде негативним сигналом для зовнішніх інвесторів та вітчизняних підприємців. Прямих портфельних інвестицій за минулий рік в Україну прийшло “аж” 500 мільйонів доларів. Статистика показує нам показник прямих іноземних інвестицій у 6 мільярдів. Але з них чомусь 5 мільярдів становлять наші зовнішні борги”, – зауважив Новак.

Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *