ОСТАННІ НОВИНИ

Конституцію хочуть змінити на третину

|

Конституційна Асамблея (КА) не ставить за мету створення нової конституції. Зміни будуть вноситися в чинну конституцію. Як повідомляє кореспондент «Коментарів», про це заявив глава КА Леонід Кравчук під час брифінгу для журналістів.

«Ми заявляли раніше, що це буде внесення змін до чинної Конституції України. Зміни можуть становити від 5% до 30% основного закону. В тексті є багато неоднозначних для читання положень, які будуть змінені», – зазначив Кравчук. Він також додав, що на сьогоднішньому засіданні КА прийнято регламент, який передбачає, щоб всі зміни в Конституції будуть прийматися 2/3 від членів КА, яких зараз 95.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні за участю чотирьох президентів України відбулося перше засідання  Конституційної Асамблеї.

Як повідомляли «Коментарі», 17 травня президент України підписав указ  «Про Конституційну Асамблею». Згідно з документом, Асамблея створена як спеціальний допоміжний орган при Президентові. Головою Асамблеї призначено  Леоніда  Кравчука, його заступником – директора Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України Юрій Шемшученка, секретарем Конституційної Асамблеї – радника Президента – керівника ГУ з питань конституційно-правової модернізації АП Марину Ставнійчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *