ОСТАННІ НОВИНИ

Німці виділили 160 тис грн. на реставрацію скульптури Меркурія

|

Фінансову підтримку для проведення реставраційних робіт монументу Меркурія надали в україно-німецькому товаристві «Муніципального розвитку відновлення старої частини Львова». Про це розповіла представник цієї організації Іріс Гляйхман.

Так, на відновлення Меркурія німецька організація виділила близько 160 тис. грн. 

За словами ініціаторів відновлення скульптури, німецьке товариство самостійно зголосились виділити кошти на реставрацію Меркурія.

«Вони (німецька організація – ред.) до нас зателефонували і спитали чому ми не просимо у них грошей», – розповів один із учасників групи «Врятувати Меркурія».

Окрім фінансової допомоги, німецька організація надала також фахову підтримку. Зокрема, над відновленням Меркурія зараз працює німецький каменяр-реставратор Ерік Брюгеман.

Також на прохання допомогти відгукнулись підприємство «Меркурій-центр». Так, підприємство надало будівельне риштування, необхідне для роботи, на загальну суму 30 тис. грн. Через співзвучність назви підприємства і скульптури древньоримського бога Меркурія, у підприємстві жартують, що допомогти реставрації їм «сам бог велів».

Фото: ініціативна група “Врятувати Меркурій” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *