ОСТАННІ НОВИНИ

Німецька поліція залишилась задоволеною від співпраці з львівськими колегами

|

Напередодні проведення матчу між національними збірними Данії та Німеччини, на зустріч з керівництвом ГУ МВС України у Львівській області до Львова прибула делегація поліцейських з Німеччини на чолі з Інспектором поліції готовності Федеральних земель Юргеном Шубертом. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Упродовж багатьох років співробітництва між підрозділами МВС України та Поліцією готовності Федеральних земель, службовці правоохоронних структур обох країн обмінювались практичним досвідом із забезпечення громадського порядку під час масових спортивних заходів та інших подій особливого значення.

Пан Шуберт під час свого візиту ознайомився з роботою українських правоохоронців у межах проведення футбольного матчу, а також взяв участь в обговоренні питань щодо залучення сил та засобів, розподілу сил у фан-зоні та на стадіоні, поділившись особистим досвідом.

Під час візиту до Львова Юргена Шуберта супроводжували керівник робочого апарату Інспектора поліції готовності Дітер Бельцерек, представник Федеральної поліції в Україні Хольгер Кітц та його помічник Оксана Ніжинська.

Під час зустрічі начальник Головного управління МВС України у Львівській області генерал-майор міліції Олександр Рудяк окрім робочих питань розповів німецькими колегам про історію Львова, архітектуру міста. Зі свого боку німецькі колеги зазначили, що їм також до вподоби це місто і вони ще неодноразово відвідуватимуть Львів.

Представники німецької поліції також як позитив відзначили, що їхнім вболівальникам, як, зокрема, і вболівальникам з інших країн, створені усі умови для швидкого перетину кордону. Громадянам Німеччини під час митного контролю достатньо пред’явити ID-карту, щоби вже за кілька хвилин перетнути кордон з Україною.

За свого боку головний міліціонер Львівської області повідомив, що такої ситуації на кордоні вдалося досягнути після піврічного спільного відпрацювання між міліцією, зокрема, ДАІ, митницею, прикордонною службою. «Переконаний, що така практика буде у нас не лише на період проведення в Україні матчів Євро-2012, але й залишиться після цієї спортивної події», – зазначив Олександр Рудяк.

Окрім іншого генерал-майор міліції Рудяк наголосив на важливості співпраці між правоохоронними відомствами обох країн. «Якщо раніше було важче контролювати ситуацію з так званими проблемними іноземними вболівальниками, то зараз від покарання ніхто не втече. Завдяки взаємообміну інформацією між поліцією іноземних країн та міліцією України, ми знаємо все про того чи іншу особу. Тим паче завдяки встановленим відеокамерам по місті та на стадіоні «Арена-Львів» у нас є можливості для відстеження оперативної обстановки. Для цього працює у цілодобовому режимі оперативний штаб. Тобто конфліктних ситуацій у Львові не повинно виникати», – повідомив начальник ГУ МВС України у Львівській області.

Перед від’їздом до Німеччини Інспектор поліції готовності Федеральних земель Юрген Шуберт поділився своїми враженнями від перебування у Львові.

«Мені дуже сподобалося в Україні. З такою гостинністю, яка є у вас, іншої відповіді не може і бути.

Робота міліції України є високопрофесійною. Усі завдання були виконані досконало. Скажу, що вчора я мав змогу оглядати усі місця роботи, де була задіяна львівська міліція. Я побачив, що львівські правоохоронці і придані сили працювали на високому професійному рівні. Окрім того, як позитив відзначу, що під час інструктажів з працівниками міліції їхні керівники постійно наголошували на тому, що з туристами і гостями треба поводитися ввічливо і толерантно», – сказав Ю.Шуберт.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *