ОСТАННІ НОВИНИ

У залізничній лікарні прооперували двох іноземців

|

Станом на 14 червня у Львові зафіксовано чотири випадки надання стаціонарної медичної допомоги іноземцям. Двоє з них – уболівальники з Польщі та Румунії були прооперовані у клінічній лікарні Львівської залізниці, яку медичними комісарами УЄФА визначено базовим медичним закладом по обслуговуванню сім’ї УЄФА та учасників чемпіонату. Про це повідомляє прес-служба Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА, посилаючись на начальника ГУОЗ ЛОДА Андрія Колдуна.

У день першого матчу (Німеччина – Португалія) до медиків звернулось 22 особи, одну особу госпіталізовано.

У день матчу між Данією та Португалією за медичною допомогою звернулось 14 осіб.

У більшості випадків звернення до медиків було пов’язане з головним та зубним болем, гіпертонічними кризами, ненавмисним травмуванням.

За інформацією Управління охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради середньодобове навантаження на швидку допомогу у дні проведення матчів не змінилося.

Так, у день першого матчу, від мешканців Львова надійшло 396 викликів, на які оперативно відреагували медики. Таким чином, медичне забезпечення гостей, вболівальників та учасників Євро – 2012 аж ніяк не позначилось на наданні медичної допомоги населенню області.

Як інформує ГУОЗ ЛОДА, головною метою медичного забезпечення чемпіонату Європи з футболу 2012 року у Львівській області та у м. Львові стало гарантоване надання у повному об’ємі якісної медичної допомоги учасникам, вболівальникам та гостям чемпіонату.

На шляхах пересування гостей та вболівальників функціонують чотири пункти обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф з реанімобілями та бригадами постійної готовності. Окрім цих пунктів на основних шляхах пересування в передматчеві дні, дні матчів та день після матчу чергують додаткові автомобілі швидкої медичної допомоги. Біля пунктів перетину державного кордону також розгорнуті стаціонарні медпункти з цілодобовим чергуванням автомобілів ШМД з можливістю доїзду до 10 хвилин.

На стадіоні «Арена-Львів» обладнано 6 стаціонарних медичних пунктів.

Медичне обслуговування фан-зони здійснюється 1 стаціонарним та двома мобільними пунктами, чергуванням чотирьох бригад швидкої медичної допомоги і медичними патрулями з числа медпрацівників та студентів – волонтерів.

Загалом фан-зону і «Арену-Львів» обслуговують 115 медичних працівників, визначені базові лікарні, розроблено маршрути пересування машин швидкої допомоги, відпрацьований план дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *