ОСТАННІ НОВИНИ

До Варшави поїхали мститися сотні "серйозних хлопців" з Росії

|

У Польщі очікують нових фанатських сутичок: журналісти дізналися, що після нападу польських вболівальників на росіян до Варшави для реваншу висунулася група російських футбольних хуліганів. Як пише “КоммерсантЪ” з посиланням на джерело в одному з московських навколофутбольних угрупувань, основна частина бійців приїде в суботу, 16 червня, коли збірна РФ проводитиме останній матч групового турніру Євро-2012 (проти збірної Греції).

“Там кілька сотень серйозних хлопців”, – уточнило джерело. Хулігани прагнуть відігратися за напад польських ультрас на колону російських уболівальників 12 червня. Російські фанати очікують нових бійок, але кажуть, що вони будуть локальними і не переростуть у масштабні зіткнення. За словами джерела, навколофутбольні угруповання воліють з`ясовувати стосунки в бійках у заздалегідь обумовлених місцях. Іноді переговори про умови такої “зустрічі” можуть тривати по кілька місяців.

“Правда, з поляками ніхто заздалегідь не домовляється, оскільки вони частенько використовують у бійці пляшки, кастети та інші підручні засоби, чого наші вболівальники не роблять”, – розповів уболівальник “Спартака” Денис.

“Швидше за все, будуть зустрічі на околицях без попередніх домовленостей, тому що місто невелике і поліції багато”, – прогнозує він. Фанат запевняє, що шукати політичний підтекст в цих інцидентах не варто.

“Просто польські фани претендують на звання найбільш диких в Європі. Для них немає різниці між звичайним вболівальником чи ультрас. Приїхав підтримати команду, будь готовий підтримати її кулаками. Ось з цим ми всі згодні”, – пояснив Денис.

Водночас польська влада запевняє, що повторення масових бійок під час завтрашнього матчу Росія-Греція не буде.

“Всі гарячі голови затримані, а поліція вже має чіткий план щодо запобігання заворушень”, – зазначив представник польського агентства для фанатів Євро у Варшаві.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *