ОСТАННІ НОВИНИ

Найпопулярніше житло в Україні - старі «двієчки»

|

Вторинне житло купують 51% українців, первинне – 27% і лише 11% шукають заміські будинки та дачі, повідомили у консалтинговій компанії SV-Development.

На первинному ринку попит більший на житло економ-класу (64%). Бізнес-клас планують купувати лише чверть покупців (26%). На вторинному ж ринку основу попиту становить середній клас житла (56%). Початковий клас цікавий 26% покупців, пише “ЛІГАБізнесІнформ”.

Найбільше купують 2-кімнатні квартири (41%) та однокімнатні (36%). Згідно з дослідженням маркетингової групи Spring, попит на будинки і землю мінімальний через неоднозначність земельного законодавства. За словами експертів, ця структура попиту буде актуальна до появи джерела додаткового фінансування – або активізації/популяризації розстрочки від забудовника, або більш лояльної іпотеки.

Як повідомлялось, на сьогодні наказу Мін`юсту, згідно з яким угоди купівлі-продажу нерухомості можна укладати тільки при наявності сертифікованої оцінки майна, майже зупинив продажі житла. Складна ситуація на ринку виникла у зв`язку з тим, що оцінку майна дозволили робити лише 12 компаніям на всю Україну. У свою чергу ці компанії різко підвищили ціну такої послуги. Якщо раніше за оцінку квартири платили 400 грн, то тепер – 4 тисячі.
ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *