ОСТАННІ НОВИНИ

На Євро-2012 затримали 14 кишенькових злодіїв

|

За шість днів Чемпіонату Європи з футболу українські міліціонери затримали вже 14 кишенькових крадіїв, повідомляє УЗГ МВС України. Дехто з них «працював» самостійно, а дехто у групі. Затримали навіть одного злодія, що перебував у державному розшуку за вчинення шахрайства.

Соціальний портрет «касти» кишенькових крадіїв практично однаковий. Безробітні, молоді (вік від 17 до 39), деякі вже судимі за доволі знайому справу.

Своїх жертв вони «шукали» у фан-зонах та на прилеглій території. Користуючись піднесеним настроєм громадян, та, можливо, їхньою неуважністю, спритники «полегшували» вміст їхніх кишень та сумок.

Не оминають своєю увагою «джентльмени удачі» і громадський транспорт. Одного такого умільця працівники відділу карного розшуку затримали 9 червня у столичному метрополітені. Зловмисником виявився 31-річний киянин, раніше неодноразово судимий за крадіжки. Як з’ясували оперативники, «полювати на здобич» він планував на головній вулиці країни – Хрещатику. Однією із жертв стала жінка, у якої він поцупив 300 доларів США, 2000 гривень та документи. Усе це добро жіночка завбачливо склала у гаманець і доки насолоджувалася святом – її обікрали.

Таких історій у відділках міліції десятки, але здебільшого, кажуть розшуківці, люди самі винні у тому, що їхні кишені «чистять» злочинці. Елементарні правила безпеки – уважність, пильність та обережність – запорука того, що крадій не потягнеться до Вашої кишені чи за вашим гаманцем.

«Якщо ж так сталося, що Вас обікрали, то слід не гаяти часу, а одразу звертатися до найближчого патруля міліції. У таких справах – оперативність та вчасність – гарантія розкриття злочину «за гарячими слідами» – зазначено у повідомленні.

Фото:vsluh.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *