ОСТАННІ НОВИНИ

Конституційний Суд розв`язав руки податківцям

|

Конституційний Суд України визнав норму Податкового кодексу про перевірку всіх приміщень платника податків такою, що не суперечить Конституції України

Про це йдеться в повідомленні Конституційного Суду України, текст якого є в розпорядженні «Коментарі».

Відповідно до резолюційної частини рішення Конституційного Суду визнаються конституційними положення Податкового кодексу, згідно з якими: платник податків зобов’язаний допускати посадових осіб контролюючого органу під час проведення ними перевірок до обстеження приміщень, територій (крім житла громадян), які використовуються для одержання доходів.

Також органи державної податкової служби мають право доступу під час проведення перевірок до територій, приміщень (крім житла громадян) та іншого майна, яке використовується для здійснення господарської діяльності, і є об’єктами оподаткування або використовується для отримання доходів.

Адміністративний арешт майна платника податків може бути застосовано, якщо з’ясується, що фізична особа, яка має податковий борг, виїжджає за кордон.

Рішення КСУ, розглянуте за клопотанням 53 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень Податкового кодексу України, було ухвалено 12 червня.

Як повідомляли «Коментарі», Державна податкова служба заборонила спеціальним підрозділам податкової міліції України використовувати захисні маски під час операцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *