ОСТАННІ НОВИНИ

Тільки 13% росіян назвали Україну дружньою державою

|

Найбільш дружньою країною росіяни вважають Білорусь, найбільш ворожою – Грузію. Такі дані отримали соціологи з опитування, проведеного Левада-центром у 130 населених пунктах в 45 регіонах Росії

Як зазначає «Інтерфакс», найбільш близькими друзями і союзниками, крім Білорусі (34%), росіяни вважають Казахстан (28%), Німеччину (17%), Китай (16%) та Україна (13%).

Список країн, які, на думку російських респондентів, є вороже налаштованими до Росії, очолює Грузія – на перше місце її поставили 41% опитаних. Слідом ідуть США (35%), Латвія (26%), Литва (25%) та Естонія (23%).

Говорячи про майбутнє відносин з Україною, 62% опитаних росіян вважають, що наші країни мають бути «незалежними, але дружніми: з відкритими кордонами, без віз і митниць». 24% респондентів вважають, що відносини Москви і Києва мають бути такими ж, як з іншими державами, – «із закритими кордонами, візами, митницями». При цьому 14% опитаних пропонують Росії та Україні об´єднатися в одну державу.

Три чверті росіян (76%), як і рік тому, висловилися за розвиток і зміцнення зв´язків із західними країнами, тих, які закликають дистанціюватися від Заходу, стало менше (з 16% до 13%).

Тим часом з 2011 року скоротилася частка тих, що висловлюються за зміцнення зв´язків з мусульманським світом (з 64% до 52%), однак і супротивників стало менше (з 25% до 21%), але зросла кількість невизначених у цьому питання (з 13% до 16 %).

 

Коментарі

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *