ОСТАННІ НОВИНИ

Збірну Росії можуть покарати через поведінку її уболівальників

|

UEFA розпочав дисциплінарне розслідування в справі поведінки російських уболівальників під час ЄВРО-2012 та може покарати за порушення прийнятих правил збірну Росії. Про це пише польський портал sport.pl.

 Так, вчора під час гри російської збірної з Польщею російські уболівальники розмістили гігантський плакат, котрий, на думку активістів антирасистського руху, є «екстремістським символом».

На плакаті, котрий розгорнули під час виконання російського гімну, зображений воїн зі щитом та мечем та підписаний англійською мовою: This is Russia (Це Росія).

«На малюнку представлено Дмитрія Пожарського, лідера народного повстання, яке вигнало польсько-литовські війська з Росії на початку XVII століття», – пише видання sport.pl.

Відтак, за словами журналістів,  справу з приводу використання недозволеного правилами UEFA плакату ініціювала організація Football Against Racism in Europe (Футбол проти расизму у Європі).

«(Покарання) є досить правдоподібне, бо це не перший вибрик уболівальників Росії на ЄВРО-2012. У п`ятницю на матчі з Чехією у Вроцлаві на трибунах з’явилися націоналістичні плакати, а під час матчу псевдоуболівальники кидали петарди. Пізніше кілька з них напало на стюардів», – пише польський журналіст.

Видання нагадало, що UEFA забороняє вносити на стадіони «політичні» плакати.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *