ОСТАННІ НОВИНИ

Бойко наказав бензину подешевшати

|

Учасникам ринку нафтопродуктів України слід знизити ціни на бензини до 70 копійок і на 60 копійок на дизельне пальне. Про це «Коментарям» повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Відповідно до заяви секретаріату експертно-аналітичної групи при Міненерго, враховуючи тенденції до зниження цін на європейських біржах і високу частку імпортних нафтопродуктів на вітчизняному ринку, зниження цін нафтопродуктів на українському ринку має бути більш стрімким і динамічним, ніж воно є зараз.

«Так, з початку травня середні європейські котирування бензину А-95 знизилися на 14,9%, дизельного палива – на 11,0%. Однак, у порівнянні з європейським ринком, на українському ринку зниження цін відбувалося повільно і непропорційно до європейських тенденцій. В результаті українські середні ціни на нафтопродукти знизилися незначно: на бензин А-95 – на 1,5%, на дизельне паливо – на 4,4%», – йдеться в повідомленні.

При цьому травень для учасників ринку був досить прибутковим, середня розрахункова маржа становила 222 дол/тонна. З початку червня прибутковий період триває – середня розрахункова маржа становить 284 дол/тонна.

Як повідомляли «Коментарі», падіння цін на нафту на світових біржах не позначається на українському споживачі палива, вартість бензину на заправках не змінюється. Раніше Антимонопольний комітет України рекомендував учасникам ринків нафтопродуктів знизити ціни на бензин марки А-95 до рівня, що існував би в умовах значної конкуренції на ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *