ОСТАННІ НОВИНИ

Французька газета: Євро-2012 уже можна вважати провалом

|

Чемпіонат Європи з футболу в Польщі й на Україні вже можна вважати невдалим рішенням. Про це говориться в редакційній статті Le Monde.

“Вибір місця проведення найбільших спортивних змагань – таких, як Олімпійські ігри або Чемпіонати світу і Європи з футболу – визначається на підставі декількох критеріїв. Спорт, звичайно, береться до уваги, але не занадто”, – пише газета.

“На відміну від економіки. І іноді – геополітики. Хоча Євро-2012 у Польщі й в Україні стартує тільки 8 червня, європейський чемпіонат уже здається програною справою”, – пише газета.
Видання підкреслює, що це не відноситься до Польщі. “Вона – єдина країна Європейського Союзу, що не пізнала рецесію 2008 року й може записати у свій актив два десятиліття успішних політичних перетворень, модернізації й відкритості”.

“Україна, у свою чергу, викликає розчарування й роздратування в європейського керівництва. Замість того, щоб зблизитися з ЄС, прийняти його цінності, йти вперед шляхом правової держави й ринкової економіки, країна закостеніла”, – підкреслюють у редакції газети.

“Із цього погляду Євро-2012, яке могло ознаменувати собою приєднання України до Європи й видалення її пострадянських корінь, можна вважати повним провалом”, – підкреслюється в статті.

Втіленням цього видання називає справу Юлії Тимошенко.

“Зрозуміло, що колишня “газова принцеса” Юлія Тимошенко – аж ніяк не Нельсон Мандела й не Сахаров. Її робота у владі принесла лише розчарування. Проте, рішення про її ув`язнення було прийнято за підсумками швидкоплинного розгляду й з повною зневагою до права”, – підкреслює газета. 

 

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *