ОСТАННІ НОВИНИ

Під час ЄВРО-2012 львівський аеропорт прийме 144 літаки

|

Найбільша завантаженість Міжнародного аеропорту «Львів» ім.Данила Галицького буде 17 червня, у день матчу збірних Данії та Німеччини, інформує медіа-центр «Львів-2012». Найменше ж повітряних суден прибуде до Львова уже після останнього матчу на «Арені Львів» – 18 червня до аеропорту прилетить лише 9 літаків.

 На кожен матч літаки доставлятимуть уболівальників із Німеччини – за час ЄВРО до Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького прибуде 47 екіпажів із летовищ Дюссельдорфа, Мюнхена, Берліна, Франкфурта й Кельна. Збірну Данії підтримуватимуть фанати, які приземляться у Львові на борту 21 літака із Копенгагена та Біллуна. Порівняно небагато уболівальників прибуде до Львова із Лісабона – летовище прийме лише 4 португальські літаки.

44 літаки транспортуватимуть уболівальників з польських міст: із аеропортів Кракова, Варшави, Гданська та Жешува. На час ЄВРО-2012 до Львова прилетить і 28 рейсів з Борисполя.

На час першого матчу, з 7 до 9 червня, у аеропорту приземляться 43 літаки з Німеччини та Португалії, а також з Польщі та з Борисполя. У позаматчеві дні до Львова прибуватимуть планові рейси з Києва. До та після другої зустрічі на «Арена Львів» летовище прийме 39 екіпажів, а перед останнім матчем у Львові до аеропорту прибуде 53 літаки. Ще 9 літаків  приземлиться у Львові після останньої гри – 18 червня.

Нагадаємо, як інформував раніше генеральний директор міжнародного аеропорту «Львів» ім.Данила Галицького Роман Гонтарев, впродовж ЄВРО-2012 в аеропорту готуються прийняти 50 тис. пасажирів.

«Аеропорт готовий до таких навантажень. Пропускна здатність аеропорту була збільшена у 10 разів, зараз ми можемо обслуговувати до 2 тис. пасажирів на годину. Також закінчено реконструкцію аеродромного комплексу, подовжена злітно-посадкова смуга. Тепер аеропорт «Львів» зможе приймати літаки класу D, які здійснюють далекомагістральні рейси. Також після реконструкції аеропорт має право отримати 2-гу категорію, це означає, що аеропорт зможе приймати літаки і в складних метеорологічних умовах», – зазначив Роман Гонтарев.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *