ОСТАННІ НОВИНИ

Матері Мостийщини та Самбірщини отримали звання «Мати-героїня»

|

Окремим указом № 313/2012 від 12 травня 2012 року Президент України присвоїв багатодітним матерям Самбірського та Мостиського  районів почесне звання «Мати-героїня». Про це повідомляє прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

Зокрема, в указі йдеться: «За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку постановляю присвоїти почесне звання «Мати-героїня». У списку перелічується 85 жінок, які отримають почесне звання.

 Нагадаємо, ще в 2011 році депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич звернувся до голови Львівської обласної адміністрації Михайла Костюка з проханням пришвидшити присвоєння почесного звання багатодітним матерям Самбірського району. Відповідно, уже в березні 2012 року понад 700 матерів отримали це почесне звання. Особливе значення ця нагорода має ще й тому, що, нагороджені цією відзнакою отримують право на одноразову винагороду в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Так, 2011 року ця сума становила 9410 гривень.

 «Спільними зусиллями, нам удалося вирішити питання присвоєння цим жінкам почесне звання «Мати-героїня». Це порівняно невелика нагорода за їхню материнську самовідданість, народження та виховання дітей. Я розумію, як у наш час непросто виховати дітей, отож хотів би  висловити їм щиру вдячність. Хочу зазначити, що якби ми лишили цей процес на самоплин, ці жінки ще б довго чекали своїх нагород», – зазначив Ярослав Дубневич.

Довідка. Почесне звання “Мати-героїня” присвоюється відповідно до указу Президента України жінкам, які народили та виховали до 8-річного віку від п’ятьох і більше дітей. З 1 січня 2008 року засновано одноразову винагороду матерям, яким присвоєно це почесне звання, у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, що встановлений для працездатних осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *