ОСТАННІ НОВИНИ

Перший в Україні Центр соціокультурної реабілітації для сліпих відкрито у Львові

|

Відкрити унікальний Центр, що допомагатиме людям з вадами зору, вдалось у львівській спеціалізованій бібліотеці для сліпих ім. Т.Шевченка, що по вулиці Січових Стрільців, 5. Від сьогодні там запрацювали комп’ютери для роботи незрячих, студія звукозапису, здійснено ремонт приміщень, облаштовані умови для зручностей сліпих відвідувачів, відкрито єдиний в Україні музей тифлотехніки. Про це повідомили у прес-службі Університету банківської справи НБУ.

Усе це стало можливим завдяки студентській акції Університету банківської справи НБУ «VI Аукціон надій». Реалізація проекту обійшлась студентам у 226 950 грн. Також, студенти подарували бібліотеці фотоапарат, аби найважливіші миті зустрічей незрячих можна було б зберігати для історії. Окремо організатори також профінансували випуск книги одного з найвідоміших українських незрячих поетів, засновника УТОС Андрія Волощака. Книга вийде як плоскодруком, так і шрифтом Брайля.

Народний депутат Петро Писарчук, на прохання студентів УБС НБУ, узяв на себе дороговартісну роботу з оновлення фасаду спецбібліотеки. Ці роботи будуть виконані до кінця року.

За словами працівників спецбібліотеки, новостворений Центр відкриває для незрячих нові можливості для адаптації в суспільстві, самоосвіти, доступу до інформації, самореалізації тощо.

Уся відповідальність за збереження і використання матеріальних цінностей переходить на керівництво спецбібліотеки та міського УТОС.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *