ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські опозиціонери поїдуть до Києва захищати українську мову

|

Увесь актив Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Львівщини 5 червня під стінами Верховної ради захищатиме українську мову. Планується, що з Львівської області до Києва організовано вирушить понад триста осіб, інформує прес-служба ЛОО Во “Батьківщина”.

Партійці їхатимуть усіма видами транспорту. Збір учасників розпочнеться вже з 8.30 год. 5 червня біля стін парламенту. Як відомо, цього дня нардепи планують розглядатимуть мовний законопроект, який фактично надає російській мові статус другої державної мови.

«Для кожного українця це має бути справою честі – прийти під стіни парламенту і захистити рідну мову. Усі ми розуміємо, що мовне питання – це чергова передвиборча спекуляція влади, спрямовані на те, аби відвернути увагу громадськості від реально небезпечних економічних та соціальних процесів, що відбуваються в державі. Але спекуляції ці ведуть до розколу суспільства, до нищення конституційних прав українців», – вважає лідер Львівської «Батьківщини» Роман Ілик.

За словами Р.Ілика, турбота про національні меншини, якою прикриваються колесніченки, це ні що інше як відверта брехня.

«Щодня у Львові ми спілкуємося з представниками нацменшин і знаємо – ці українці досконало знають по дві-три мови і не роблять з цього собі жодних проблем. Бо насправді це владоможці не здатні вивчити досконало хоча б одну мову, а тому говорять лише їм зрозумілим «єнакіївським суржиком». То хай його узаконять, надрукують свої тлумачні і орфографічні словники, аби більшість громадян почали розуміти їх штучний діалект», – сказав Роман Ілик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *