ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові важкохворим дітям волонтери дарують «Три години щастя»

|

«Три години щастя» – це благодійна акція, яка проводиться у Львівській дитячій спеціалізованій лікарні (вул. Дністерська, 27) педагогами-організаторами УДЮМК Залізничного району та волонтерами. Діти-пацієнти цієї  лікарні хворіють різними важкими захворюваннями, більшість із них потребують хірургічних втручань для видалення злоякісних пухлин. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Кожного вівторка о 17:00 год. група волонтерів приходить до лікарні і проводить для діток мистецькі майстер-класи (найрізноманітніші види творчості). Все це відбувається протягом 3 год. Мета заняття – навчити діток певному виду творчості, а глобальніше – захопити дітей та батьків, втримати цю мить захоплення протягом хоча б 3–х годин. Тут важливий не результат, а процес. Переважно заняття відбувається в залі для всіх одночасно – це сприяє спілкуванню дітей та загальному творчому задоволенню. Якщо під час заняття є достатня кількість волонтерів, тоді найстійкіші та духовно сильні волонтери ідуть до тих діток, які не можуть пересуватися і проводять індивідуальні заняття в лікарняній палаті. Іноді це просто бесіди», – зазначає педагог – організатор Наталя Ковальова.

Метою  проекту є  через спілкування та мистецтво дарувати хворим дітям хоча б три години щастя в тиждень, що дасть змогу їм та їхнім батькам забути про свою біду. Більшість дітей проводять  багато часу в лікарняних стінах, де життя і діяльність є одноманітними,  нема можливості для самостановлення та розвитку.

Основним завданням проекту є: додати якомога більше яскравих фарб у життя хворих діток, налаштувати їх та батьків на позитивний лад, скріплювати дух у боротьбі з хворобою засобами мистецтва, зокрема  проведення арт-терапії (арт-занять) для відволікання уваги дітей від багатомісячного тяжкого лікувального процесу.

моральна підтримка хворих діток та їхніх батьків.

Усі небайдужі. Благочинні та волонтери можуть зголошуватися до УДЮМК Залізничного району за адресою вул. Виговського, 34,або  телефоном. 295 82 46.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *