ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові спалили 315 кг наркотичних засобів на майже 1 млн грн

|

Протягом кожних трьох місяців у Львові відбувається знищення наркотичних засобів, які були вилучені з обігу на Львівщині. Чергову у цьому році партію наркотиків, а це –315 кгна майже 1 млн грн, було спалили сьогодні. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ГУ МВС Львівщини.

Серед наркотичних засобів, які знищили у Львові, є кокаїн, героїн, трамадол, ефедрин, метамфетамін, бупренорфін, амфетамін, метадон, кодеїн, канабіс, макова соломка та інші.  Загалом географія вилучених наркотичних засобів – уся Львівська область. Хоча частина з них – завезені в Україну з-за кордону.

Як розповів начальник управління БНОН ГУ МВС України у Львівській області підполковник міліції Олексій Душейко, зокрема з Польщі було завезено на Львівщину таблетки «Субітекс». Ці таблетки у Польщі не відносяться до переліку наркотичних засобів і вільно реалізуються в аптеках. Натомість в Україні вони вважаються наркотичними засобами, а тому деякі ділки намагаються привезти їх сюди з метою подальшої реалізації.

Користуючись нагодою Олексій Душейко зауважив, що процедура знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів або прекурсорів є доволі складною. «Наголошу, що міліція не торгує наркотиками, вилученими за адміністративними чи кримінальними справами, про що стверджують деякі несвідомі люди. Адже такий перебіг подій є нереальним, оскільки наркозасоби є речовими доказами у судах і зберігаються у камері схову Відділу ресурсного забезпечення та озброєння управління матеріального забезпечення ГУ МВС України у Львівській області та є опечатаними, скріпленими печатками і підписами понятих до тих пір, поки не буде вирок суду чи законних підстав для їх спалювання. Відтак, цей процес унеможливлює торгівлю та розповсюдження їх зі сторони міліції», – сказав Олексій Душейко.

Окрім того, присутніми при спалюванні кожної партії наркотиків є представники Комісії з питань знищення наркотичних засобів, до якої входять представники Головного управління міліції Львівщини, управління СБУ та Держаної виконавчої служби у Львівській області.

Представник Комісії, старший державний виконавець підрозділу примусового виконання рішень управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області Роман Тетюк також наголосив, що всі наркотики знищуються лише на основі судового рішення. Крім того, всі інші присутні члени вказаної вище Комісії звіряють перелік наркотиків, які мають бути знищені.

Загалом у 2012 році за фактом збуту наркотиків було порушено близько 230 кримінальних справ, а взагалі щодо незаконного обігу наркотиків – біля 500 кримінальних справ. За торгівлю наркотиками передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років. На жаль, зазначив начальник управління БНОН ГУ МВС України у Львівській області, не всіх лякають такі терміни: деякі особи, незважаючи на покарання, намагаються обійти закон і займаються торгівлею наркотиків.

Фото: ВЗГ ГУ МВС Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *