ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці нагадують телефонним мінерам про відповідальність

|

Анонімні неправдиві дзвінки  – це хуліганські дії, за які передбачено кримінальну відповідальність, нагадують телефонним мінерам представники правоохоронних структур. Вони закликають жителів та гостей Львова не створювати ситуацій, які загрожують безпеці інших людей. Про це інформує Медіа-центр “Львів-2012”.

«Протиправні дії несуть матеріальні збитки і передбачають кримінальну відповідальність. Як тільки поступає дзвінок усі відповідні служби виїжджають на виклик, що тягне за собою матеріальні витрати на виїзд, відриває людей від роботи чи навчання, у тій будівлі, про яку йшлося в анонімному повідомленні. Тому такі дії є неприпустимими і правопорушники підлягають покаранню. Якщо протиправні дії вчинив  неповнолітній, то до відповідальності притягують батьків, якщо це доросла людина, то це кримінальна відповідальність», – наголосив заступник начальника Львівського міського управління міліції Андрій Падяк.

Кримінальна відповідальність за неправдиві дзвінки щодо закладення вибухових предметів передбачена ст. 259  Кримінального кодексу України.
За даними управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради, у 2005 році надійшло 20 анонімних дзвінків про встановлення вибухового пристрою,  у 2006 році – 13, у 2007 році – 12, у 2008 році – 14, у 2009 році – 9, у 2010 році – 10, у 2011 році – 9, у 2012 році – вже 6 випадків.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *