ОСТАННІ НОВИНИ

Шоу відкриття Євро триватиме 12 хвилин

|

Церемонія відкриття Євро-2012 у Варшаві об`єднає спорт і культуру й зробить акцент на місцевих традиціях, інноваційних технологіях і загальновизнаних цінностях УЄФА. Про це пише Інформаційний центр «Україна-2012».

УЄФА оприлюднив докладну інформацію щодо церемонії відкриття фінальної стадії Євро-2012, яка відбудеться у Варшаві 8 червня.

Шоу розпочнеться за 20 хвилин до стартового матчу турніру між збірними Польщі та Греції й стане незабутньою подією, що відкриє чемпіонат Європи з футболу в Україні та Польщі.
Концепцію церемонії відкриття Євро-2012 розробив Марко Балич – креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії Flimmaster Events, що займається організацією та проведенням подібних заходів. Балич брав участь у створенні концепції церемоній відкриття й закриття Олімпійських ігор-2006 у Турині. Крім того, в нього вже є досвід роботи на території Україні. В 2009 році Балич займався церемонією відкриття «Донбас Арени» в Донецьку, повідомляє uefa.com.
Шоу, що триватиме 12 хвилин, об`єднає спорт і культуру, роблячи акцент на місцевих традиціях та інноваційних технологіях. Церемонія відкриття покладе початок історичної події – першого чемпіонату континенту з футболу, який пройде на території центральної та східної Європи. Крім того, шоу відобразить національний колорит країн-учасниць і загальновизнані цінності УЄФА: єдність, суперництво та пристрасть.
На церемонії з етюдом Шопена для фортепіано (опус 10, номер 11) виступить відомий угорський піаніст Адам Дьордь, який нещодавно відзначив 30-річчя концертом із аншлагом у нью-йоркському «Карнегі-холі». Він постарається розбавити спортивну обстановку класичними традиціями Шопена. Дьордь – великий шанувальник футболу й грає в нього практично кожен день. Більше того, в піаніста є досвід виступів за збірну Угорщини з футзалу.
Для хореографічної постановки на церемонії відкриття будуть задіяні понад 800 волонтерів, що представляють 63 країни. Очікується, що в прямому ефірі за подією спостерігатимуть 150 мільйонів глядачів у всьому світі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *