ОСТАННІ НОВИНИ

НБУ спрощує порядок обміну валют на час Євро-2012

|

Національний банк Україна (НБУ) спрощує правила обміну готівкової валюти на період з 1 червня до 10 липня 2012 року, протягом фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Відповідне рішення закріплене згідно з постановою НБУ від 24 травня 2012 року (№ 207), яка набуває чинності з 1 червня 2012 року, інформує Інтерфакс-Україна.

Зміни затверджено з метою забезпечення вільного обміну іноземної валюти нерезидентами – організаторами, учасниками, гостями фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

Згідно з постановою, протягом зазначеного періоду банки (фінансові установи) здійснюють операції з купівлі у фізичних осіб-нерезидентів готівкової іноземної валюти без оформлення довідки-сертифікованої за формою № 377.

Водночас передбачається, що квитанції за формами № 377-377-А і № К про здійснення валютообмінної операції є підставою для проведення до 10 липня 2012 року фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних гривень на готівкову інвалюту за умови пред`явлення документа, що засвідчує особистість і підтверджує її резидентність.

При цьому, перший примірник цих квитанцій залишається в касі банку (фінансової установи) або в пункті обміну іноземної валюти, в якому здійснено зворотний обмін.

НБУ також зобов`язав банки (фінансові установи) розмістити в касах і в пунктах обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці інформацію українською та іноземними мовами щодо можливості здійснення фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень на інвалюту за умови пред`явлення квитанції за формою № 377 – або № 377-К і документа, що посвідчує особу і підтверджує її резидентність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *