ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний зобов’язав знизити вартість А-95

|

Антимонопольний комітет України рекомендував учасникам ринків нафтопродуктів знизити ціни на бензин марки А-95 до рівня, який існував би за умов значної конкуренції на ринку. Про результати розгляду зобов’язань Комітету підприємства мають повідомити у п’ятнадцятиденний строк  

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі АМКУ, рекомендації надано ПІІ «Лукойл Україна», ПАТ «Концерн Галнафтогаз», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Торговий дім Континіум – Галичина», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «УТН-Восток» і СП ТОВ «Кершер».

Як встановив Комітет, на сьогодні відсутні об’єктивні економічні підстави для зростання та утримання цін на існуючому рівні на бензин вказаної марки.

Зокрема, у період з 3 квітня до 10 травня 2012 року ціни на сиру нафту знизилися на 12 відсотків, показники Platts на відповідне пальне зменшилися на 18,8 відсотка, в той час як ціни на АЗС у зазначених операторів в середньому зросли на 3 відсотки.

При цьому, з початку 2012 року й по теперішній час курс долара США та курс євро у відношенні до гривні залишався стабільним.

Нагадаємо, експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Кабміні прийняла рішення, яким зобов`язала до кінця травня знизити вартість бензину на 40 коп., а ДП – на 30 коп.

Comments.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *