ОСТАННІ НОВИНИ

Центр волонтерства у Львові буде розташований в історичній будівлі

|

Пульс львівського волонтерського руху ЄВРО 2012 – центр волонтерства буде розташований в історичній будівлі в центрі міста. Саме тут волонтери, які допомагатимуть в організації футбольного чемпіонату ЄВРО 2012, зможуть отримати  всю організаційну допомогу. Про це повідомили у Медіа-центрі «Львів 2012».

«Протягом місяця волонтери кожного дня звертатимуться в Центр волонтерства, щоб отримати необхідні речі для своєї роботи, поїсти чи відпочити. Обираючи місце для Центру ми враховували декілька факторів: розташування в центрі міста, зручність добирання волонтерів, планування приміщення, наявність майданчика на вулиці», – повідомив Петро Гошовський, координатор Львівського центру волонтерства ЄВРО 2012.

Львівський центр волонтерства ЄВРО 2012 буде розташований в середній школі № 35 (вул. Р. Шухевича, 2).

Будівля, в якій діє школа є пам’яткою архітектури XVII століття. У 1614 р. в цьому будинку був заснований монастир кармелітів черевичкових. У 1648 р. під час облоги монастиря військо Богдана Хмельницького одержало перемогу, хоча полягло близько 400 козаків.

У 18 столітті в будівлі була організована Друга реальна гімназія ім. Франца Йосифа. Тут навчався відомий архітектор – Іван Левинський. В 1944-45 навчальному році  заклад реорганізовано в школу. Від 1921 р. навчальний заклад називався ім. Кубалі, від 1941 р. – ім. Енштрассе ХІ, в 1944 – ім. Кубалі VII, від 1950 р. – ім. Бехтерева.

Зараз в школі навчається 307 учнів, тут працює більше 30 досвідчених педагогів. Учні школи є неодноразовими переможцями районних олімпіад з української та англійської мов, географії, хімії. Вже понад 20 років у школі діє драматичний гурток «Смолоскип». 

Довідка

«Центр волонтерства» ― підрозділ, який надаватиме організаційну, інформаційну та адміністративну підтримку всіх волонтерських напрямків Євро 2012. Тут всі волонтери харчуватимуться та отримуватимуть все, що необхідне для їх роботи під час Чемпіонату ЄВРО 2012. Крім того, в Центрі волонтери зможуть у вільний від роботи час скористатися комп’ютерами з доступом до інтернету, пограти в спортивні ігри чи відпочити. До роботи Центру залучено понад 30 волонтерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *