ОСТАННІ НОВИНИ

Луценка переведуть у колонію вже цього тижня

|

Екс-главу МВС Юрія Луценка, який засуджений на 4 роки позбавлення волі, цього тижня з Лук’янівського СІЗО етапують до в’язниці. Дата переведення не розголошується, пише Комсомольска правда в Україні.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка готуються перевести у колонію в найближчі дні. Однак пенітенціарна служба не має наміру афішувати, в які саме дні Луценка буде відправлено до колонії, оскільки «за інструкцією не дозволено».

Апеляційний суд Києва ще у середині травня залишив без змін вирок Печерського районного суду, який вже набув чинності.

Луценко вирушить у Менську колонію для екс-правоохоронців, яка знаходиться у Чернігівській області.

З призначених йому судом чотирьох років, з урахуванням того, що він був узятий під варту у грудні 2010 року, йому залишається провести у в`язниці трохи більше двох років.

Як повідомлялося, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Засуджений перебуватиме у в`язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує його перебування під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців — у відбування терміну покарання входить і цей період.

Звинувачення зводяться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахуванню його в департамент оперативної служби. Крім того, суд визнав винним екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці «Україна» в 2008-2009 році.

ZN.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *