ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти звернулись у прокуратуру щодо російськомовної реклами на громадському транспорті

|

За результатами моніторингу щодо дотримання мовного законодавства у сфері реклами суб’єктами підприємницької діяльності у Львові було виявлено численні факти порушення мовного законодавства та Закону України «Про рекламу». Про це розповіли у МГО «Студентське братство імені Степана Бандери».

Активістами громадської організації виявили факт того що по місту Львову вже протягом 40 днів  курсують близько десяти міських маршрутних транспортних засобів з рекламою засобу «Москітол», яка виконана повністю іноземною (російською) мовою.

Згадані транспортні засоби, було  виявлено членами Студентського братства імені Степана Бандери на: «23», «32», «41», «43», «17», «34», «29», «217а» маршрутах.

Згідно ст.6 Закону  Закону України  Про рекламу:  «Застосування   мови  у  рекламі  здійснюється  відповідно  до законодавства України про мови».  Закон Української радянської соціалістичної республіки  «Про мови в Українській РСР» (діючий сьогодні) у Статті 35 вказано: «Тексти  офіційних  оголошень,  повідомлень,  плакатів,  афіш, реклами і т.ін. виконуються українською мовою».

«Таким чином  дане рекламне зображення було нанесено і вже тривалий час експонується на вказаних маршрутах з порушенням законодавства України. Згідно даного питання було надіслано звернення в міську прокуратуру, Львівську міську раду. Очікуємо відповіді», – розповіли у МГО.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *