ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогорічний міжнародний фестиваль дитячої творчості присвятили пам’яті Возницького

|

У Львові з 27 травня по 5 червня відбудеться X Міжнародний фестиваль дитячої творчості, присвячений пам`яті Бориса Возницького. В рамках фестивалю проходитиме конкурс дитячої творчості на пленері “Золотий мольберт”, в якому візьмуть участь діти з різних країн світу. Про це повідомляють організатори заходу.

Цей конкурс заснований головним редактором часопису  “Артклас” та головою правління БФ “Львівська дитяча галерея” Ольгою Михайлюк у 2003 році на базі Першої у Львові дитячої галереї.

Фестиваль та конкурс стартують у Львові 27 травня, а впродовж літа на базі БФ “Львівська дитяча галерея”, Львівської Національної академії мистецтв, Львівського обласного інституту післядипломної освіти, Підбузької малої академії мистецтв  та по всій Україні проходитимуть майстер-класи з живопису на пленерах. Їх підсумками стануть виставки у Національному музеї у Львові ім.А.Шептицького, у міській Ратуші, у Музеї книги та друкарства України Києво-Печерської Лаври.

Учасниками заходів виявили бажання стати понад 1000 дітей та педагогів з різних міст України, Білорусії, Молдови, Польщі, Франції. З них 800 дітей вже взяли участь у заочному етапі конкурсу “Золотий мольберт”. Понад 200 дітей з 27 травня стануть учасниками очного етапу з візуального мистецтва, малюючи в залах Національного музею у Львові ім.А.Шептицького та будуть боротися за найвищу нагороду – золотий мольберт з діамантом. Вручення золотих медалей та головного призу “Золотий мольберт” відбудеться 31 травня з 16.00 – 18.00 у Національному музеї. 

У рамках заходів 30 травня об 11 год у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких відбудеться міжнародна конференція з музейної педагогіки та розвитку дитячої особистості для керівників міжнародних делегацій, у якій візьмуть участь представники з України, Росії, Білорусії та Польщі.

Окрім того, до дня захисту дітей 1 червня на території Палацу Потоцьких та Палацу мистецтв відбудеться унікальне Свято творчості, присвячене пам`яті Бориса Возницького. Також усі діти, їхні керівники, батьки та оргкомітет разом “Творитимуть історію України” – з глини ліпитимуть трипільські житла, трипільську пластику, навчатимуться працювати на гончарному крузі, опановуватимуть техніку малювання ангобами тощо.

На другому етапі  конкурсу з 2 червня відбудуться виїзні живописні пленери в Олеський замок та Свірж, круглі столи та зустрічі з видатними львівськими художниками, пленери на площі Ринок, вулицях Львова, у Шевченківському гаю  тощо.  

Активним учасникам пленерів на шпальтах сайту www.artklass.lviv.ua  Львівської муніципальної дитячої галереї відкриють персональні дитячі галереї. Також на цьому сайті детально висвітлюватиметься творчий процес у вигляді відео та фоторепортажів.

 

            

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *