ОСТАННІ НОВИНИ

Українська митниця отримає від США технічну допомогу у розмірі майже 3 млн. доларів

|

Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік та Надзвичайний і Повноважний Посол США Джон Френсіс Теффт підписали Протокол № 8 до Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки щодо допомоги з правоохоронних питань». Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби України.

Згідно цього документу Держмитслужба отримає від уряду США технічну допомогу (консультації, обладнання, програмне забезпечення) в розмірі 2 млн. 896 тис. дол. США в рамках кількох магістральних для відомства проектів.

Зокрема, в межах створення системи «Електронна митниця» та розвитку сфери управління ризиками будуть закуплені нові сервери і робочі комп`ютерні станції, програмне забезпечення, засоби індивідуального доступу.

«Електронна митниця» зменшує вплив людського фактору на процес митного оформлення вантажі, прозорість митних процедур запровадження безпаперового процесу митного декларування.

Технічна допомога також підвищить потенціал Держмитслужби України при проведенні аналізу ризиків у сфері боротьби з контрабандою з метою виявлення каналів незаконної торгівлі й контрабанди наркотичних засобів. Зокрема, в зонах митного контролю України на території морських та річкових портів, а також в акваторії портів, відкритих для міжнародних перевезень. Цьому сприятимуть механічні та хімічні набори для пошуку наркотичних речовин, сканувальна техніка.

Обладнання пунктів пропуску сучасними технічними засобами є запорукою не лише внутрішньої, а й загальної безпеки. Адже транзитний потенціал України намагаються використати не лише законослухняні і імпортери та експортери, а й несумлінні суб`єкти та контрабандисти. І ефективно протистояти цим спробам митникам допомагає зокрема і новітнє обладнання у пунктах пропуску на кордоні.

Інша частина технічної допомоги буде надана у вигляді тренінгів, консультацій та експертизи. Остаточно обсяги та види технічної допомоги по кожному з цих напрямків буде визначено після проведення консультацій між експертами Держмитслужби та американської сторони.

«Ця допомога є для нас дуже важливою. Напрямки, на які виділяються кошти в рамках цього протоколу, є ключовими як для спрощення умов ведення бізнесу в Україні, подальшого розвитку інвестиційних проектів, так і для ефективної правоохоронної діяльності української митниці» – підкреслив голова Держмитслужби.

Водночас Посол США зазначив, що підписання цього Протоколу свідчить про подальше зближення позицій обох сторін та посилення взаємодії у розвитку важливих напрямків діяльності у митній справі. «Адже сприяння бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату є нашим спільним завданням, над яким ми разом ефективно працюємо» – сказав Теффт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *