ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські громадські організації проведуть турнір з міні-футболу

|

Турнір з міні-футболу відбудеться у Львові завтра, 26 травня. Спортивний захід присвячений міжнародному Дню пам`яті людей, які померли від СНІДу. Проводить турнір Львівська міська громадська організація Центр «Дорога» за підтримки Львівської міської організації Партії регіонів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської організації Партії регіонів.

Зокрема, за звання найкращих футболістів зіграє шість команд. Більшість з них – це організації, які займаються питаннями ВІЛ/СНІД, алко- та наркозалежних людей. Вдруге до турніру долучиться молодіжна футбольна команда Залізничної районної у місті Львові організації Партії регіонів ФК „Регіонал”. 

Як розповів організатор змагань, представник ЛМГО  Центр “Дорога” Павло Горончак, основна мета такого заходу – привернути увагу до проблеми поширення ВІЛ/СНІД  в Україні. А також заохотити молодь до здорового, спортивного способу життя.

Відбудеться турнір у спорткомплексі “Олімпік”, що на території ТРК «Південний». Розпочнуться змагання об  11. 00 годині і триватимуть до  17.00 години.

Довідка. Щорічно у третю неділю травня у світі відзначають День пам`яті людей, які померли від СНІДу. У цьому році він припав на 20 травня.

На початок 2012 року у світі з ВІЛ/СНІДом живе близько 37 мільйонів людей ( в тому числі 5,5 мільйонів дітей до 15 років). За даними UNAIDS щоденно у світі ВІЛ-інфікується більше 15 тис. людей. СНІД займає четверте місце в світі серед причин смерті, а у молоді до 30 років та жінок – перше місце. За даними Українського центру профілактики та боротьби зі СНІДом МОЗ України на 01.05 2012 в Україні офіційно зареєстровано 209 535 випадків ВІЛ-інфекції серед наших співвітчизників, у тому числі 49 846 осіб захворіло на СНІД, 26 043 померли від захворювань зумовлених СНІДом.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *