ОСТАННІ НОВИНИ

У спілкуванні з іноземцями лікарів «підстраховуватимуть» студенти-медики

|

У Львові під час єврочемпіонату для обслуговування іноземних уболівальників залучатимуть кращих медичних працівників Львова, а також волонтерів із знанням мов. Поряд з медиками працюватимуть й студенти та викладачі Львівського медичного університету. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб, інформує львівський Медіа-центр «Львів-2012».

Відтак, на станції швидкої медичної допомоги дзвінки прийматимуть англійською, німецькою, французькою та польською мовами.

«На сьогодні у наших лікарнях працює багато лікарів і медсестер, які володіють англійською, німецькою та польською. Але будемо залучати також волонтерів зі знанням мов – викладачів та студентів з медичного університету, які «підстраховуватимуть» лікарів», – наголошує Володимир Зуб.

У фан-зоні під час проведення матчів чергуватимуть три бригади швидкої медичної допомоги та один стаціонарний медичний пункт. Керуватимуть бригадами лікарі, які володіють англійською мовою.

Для полегшення порозуміння з іноземцями на станції швидкої допомоги розроблені комунікаційні таблиці, що допоможуть швидше з’ясувати причини звертання за медичною допомогою. Ці карти складені на трьох мовах – українській, англійській та польській. Також їх можна використовувати і для спілкування з пацієнтами з вадами мовлення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *