ОСТАННІ НОВИНИ

Януковичу і Пшонці можуть заборонити в`їзд у США

|

У Конгресі США готується резолюція, яка закликає ввести санкції проти президента Віктора Януковича, інших чиновників і України заради звільнення екс-прем`єра Юлії Тимошенко.

Проект такої резолюції за авторством сенатора Джеймса Інхофа знаходиться на розгляді комітету закордонних справ Сенату.

У проекті резолюції українську владу закликають “негайно” звільнити  Тимошенко з-за ґрат за медичними показниками.

Також автор резолюції пропонує Конгресу засудити адміністрацію президента Віктора Януковича за “політично вмотивоване ув`язнення” екс-прем`єра.

При цьому Державному департаменту пропонується “заборонити видачу візи президенту Віктору Януковичу, генеральному прокурору Віктору Пшонці та іншим чиновникам, які мають стосунок до ув`язнення Тимошенко”.

У проекті резолюції пропонується “закликати ОБСЄ не визнавати заплановане на 2013 рік головування України в організації до моменту звільнення Тимошенко”.

Крім того, в проекті резолюції пропонується “Державному департаменту зобов`язати посла США в Україні призупинити всю діяльність в посольстві до звільнення Тимошенко”.

Крім того проектом резолюції пропонується НАТО призупинити дії всіх угод про співробітництво з Україною та надати Києву невизначений випробувальний термін у зв`язку з особливим партнерством з організацією до моменту звільнення Тимошенко.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *