ОСТАННІ НОВИНИ

Литвин закликав до саморозпуску Ради

|

Голова ВР Володимир Литвин назвав учорашні події в ВР кінцем парламентаризму і заявив про необхідність проведення позачергових парламентських виборів. Як передає кореспондент «Коментарів», про це він заявив під час брифінгу після Погоджувальної ради.

Він повідомив, що під час Погоджувальної ради він запропонував керівникам фракцій відразу кілька варіантів виходів із ситуації, що склалася, зокрема, про перенесення розгляду блоку мовних законопроектів, або завершення розгляду питань, оскільки «Верховна Рада не може перейти до розгляду інших питань, не закінчивши розпочаті». Також він запропонував відправити дані законопроекти на доопрацювання суб´єктам законодавчої ініціативи, або ж зайнятися політичними консультаціями для ухвалення компромісного рішення.

«Жодна з цих пропозицій не була підтримана керівниками фракцій. Кожна фракція виконує свої установки. Виникає висновок: парламентаризм в Україні остаточно знищений», – сказав Литвин.

Він зазначив, що необхідно офіційно визнати цей факт, і «провести саморозпуск і провести дострокові вибори до ВР».

«Далі так тривати не може. Мені просто соромно говорити з людьми, коли вони питають, що відбувається в парламенті. Саморозпуск – це був би мужній і правильний крок», – зазначив він, додавши, що його будуть критикувати за ці висловлювання.

Нагадаємо, вчора, 24 травня, під час бійки у Верховній Раді народному депутатові від БЮТ Миколі Петруку розбили голову.

Колега Петрука по фракції Юрій Прокопчук заявив, що травма в область тімені була заподіяна, очевидно, кастетом, оскільки просто рукою так вдарити неможливо.

Comments.UA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *