ОСТАННІ НОВИНИ

Неповнолітній рекетир два роки тероризував ровесників

|

Правоохоронці Червонограда затримали місцевого неповнолітнього мешканця, який протягом двох років тероризував своїх ровесників. За спиною 16-річного юнака вимагання, грабежі, шахрайство і розбійний напад. Про це повідомили у ГУ МВС Львівщини.

Кар’єру правопорушника хлопець, який обрав собі прізвисько «Пєкарь», розпочав ще з 14-ти років. Тоді він скоїв свій перший злочин – вимагання. У 13-річного учня СПТУ зловмисник вимагав 300 доларів США. При цьому, за відмову надати йому цю суму, вимагач пригрозив наляканому малому фізичною розправою. І ця погроза на дитину подіяла – того ж дня зловмисник витрачав отримані кошти на розваги.

Скривджений хлопець таки спромігся розповісти про цей злочин батькам, які звернулися за допомогою до працівників Червоноградського міського відділу міліції.

Зважаючи на вік зловмисника – 14 років, суд виніс йому наступний вирок – два роки умовного відбування покарання. Попри те, до неповнолітнього двічі вживали заходи виховного характеру, які, на жаль, не принесли бажаного результату.

Вже через півроку після скоєння цього злочину і відбуваючи умовне позбавлення волі, хлопець скоїв черговий злочин. Щотижня він шахрайським способом заволодівав мобільними телефонами своїх ровесників. Зокрема, хлопчина підходив до візуально знайомих, просив мобільний телефон, аби терміново зателефонувати, відходив у сторону і за мить зникав у невідомому напрямку. При цьому варто відзначити, що відповідно до законодавства, кримінальна відповідальність за скоєне шахрайство особою, якій не виповнилося 16-ти років, – не наступає. А тому справу проти неповнолітнього було закрито.

Окрім того, зловмисник вирішив помститися малому, через якого отримав умовне покарання. Перестрівши неповнолітнього, «пєкарь» витягнув ножа та заявив, що збирається відрізати йому пальці. На щастя, своїх погроз зловмисник не застосував, хоча двічі вдарив малого у живіт, після чого відібрав ключі від його квартири і під погрозами фізичної розправи, повів налякану дитину додому. Всередині помешкання «пєкарь» поводився як справній господар. Він відчиняв будь-які дверцята і шукав, що б можна було поцупити. Відтак забрав із собою мобільний телефон і три золоті перстені.

Більшість наляканих малолітніх, які пережили зустріч із своїм кривдником, не повідомляли про скоєне. Однак самі батьки почали виявляти зникнення з дому золотих прикрас і грошей, а сума подекуди доходила і до 2 тисяч доларів США. Останній випадок – це вимагання 600 доларів у його знайомого.

На сьогодні правопорушника арештовано. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Червоноградського міського відділу міліції. За скоєні злочини – вимагання, грабіж, розбійний напад, шахрайство, – його очікує кримінальна відповідальність. Адже у травні цьогоріч він досягнув того віку, коли за злочин таки доведеться відповідати.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *